diumenge, 17 de juliol del 2011

"La vida és un tot indivisible"

Aquest post l'escric per manifestar el que em fa sentir pronunciar el pensament de Gandhi "Nadie puede hacer el bien en un espacio de su vida, mientras hace daño en otro. La vida es un todo indivisible".
És important fer una aturada en molts moments de la nostra existència i girar 360 º sobre el nostre eix amb els sentits ben desperts, observant si de retruc algú ha de soportar quelcom injust que ve inconscientment de nosaltres. 
Malgrat estar convençuda de fer les coses bé, he de tenir la capacitat de valorar la repercusió dels meus actes, i sense recances reflexionar i decidir si cal rectificar.
No puc establir separacions, no puc separar el que faig del que sóc; com faig sentir a l'altre de com vull sentir-me; com em preocupo per l'altre amb la naturalitat que espero es preocupin per mi.
Potser perque no vull fer mal a ningú i més que mai tinc en compte el que sent l'altre. Potser perquè m'he proposat fer el be en tots els espais de la meva vida. Potser perquè és cert que la vida és un "tot". Potser perquè la plenitud de l'existència està en l'empatia per ser conscient, reconèixer, comprendre i valorar els sentiments que causen els meus actes en els altres.
Potser perquè crec que, només aleshores, la meva vida serà un tot, ple de satisfacció. Per tot això, els meus veritables respectes a aquest magnífic pensament de Mahatma Gandhi.

4 comentaris:

  1. Crec que la frase és molt maca, però penso en allò de que "la teoria és molt fàcil però portar-ho a la pràctica no tant". La vida, en massa ocasions ens posa davant d'interrogants en que, prenem la decisió que prenem, algú en sortirà afectat. I llavors, aquesta frase es torna, per desgràcia, "inaplicable".

    ResponElimina
  2. Moltes gràcies pel teu comentari.
    Cor dividit, és cert que algú sempre surt afectat, però si les coses és fan amablement, mostrant afecte, amb respecte, reconeixent i considerant el valor d'aquella cosa o aquella persona, en definitiva... fent el mínim mal possible, el "fet" esdevingui més un canvi que no un dany. També crec que la frase més que "inaplicable" ha de ser ajustable i adaptable sense perdre de vista el missatge original.

    ResponElimina
  3. Aquesta frase és ben maca i té certa raó en "cor dividit" i tens certa raó tu, però el que és real és evitar fer el que t'han fet a tu i més quan algú l'han trencat per dins.
    Ona, mai deixis de ser com ets perquè m'ensenyes molt!

    ResponElimina