dimecres, 9 de maig del 2012

aPARAULA'm


GALIFARDEU
Noi, xicot,
home capaç de fer-ne de totes

Aquesta és la meva paraula triada. Per què aquesta i no una altra?...m'havia de decidir i tenia varies opcions: paraules que enamoren només de sentir-les per la seva sua pronunciació; paraules amb un significat especial; paraules sentides a algú especial; paraules que ens transporten a moments especials; paraules que et fan sentir especial, paraules que ja no es diuen gaire, paraules que t'agraden i prou...

M'he decidit per "Galifardeu" perquè conté una mica de tot lo anteriorment descrit...La vaig sentir dir per primer cop a un avi, que com tots els avis era un savi en la utilització del vocabulari, un home de poques paraules però encertades. 
La trobo una paraula fonèticament divertida, i sobretot la trobo una paraula molt simpàtica que avui la recordo amb un carinyo especial.






10 comentaris:

  1. Tu ets dels meus! Els nostres emparaulaments tenen molt en comú! M'agrada galifardeu!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Xexu, ja veig que els dos anem de bons records i significats semblants. També t'he de dir que no sabia els darrer significat de bandarra. Malgrat tot, és un mot que acostumo a utilitzar força i quasibé sempre de manera simpàtica.
      Bona nit!

      Elimina
  2. Ai, la meva iaia, sempre ho deia al meu germà!!! Caram, avui sembla que les paraules, em transporten al món dels records. Tots bonics, però massa plens d'absències!!!
    Jo, de tant en tant, li dic al meu fill!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Dafne, jo penso que és un mot que no s'utilitza gaire. Però la trobo una paraula divertida. Segur que el teu fill, d'aquí uns quants anys la recorda dient..."a mi m'ho deia la meva mare..."
      Un petó.

      Elimina
  3. Divertida paraula Ona, també és nova per a mi.
    A les illes aquestes que he après avui no arriben,
    encara que en tenim moltes també!!

    Aferradeta forta!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Sa lluna, a les illes en teniu de molt curioses i divertides. Està molt bé conèixer paraules noves i el que és millor...utilitzar-les i enriquir el vocabulari i a la vegada no deixar que caiguin en l'oblit.
      Un petonet.

      Elimina
  4. GALIFARDEU. Aquesta paraula l'he sentida sempre a casa. En canvi ara la gent jove utilitza un vocabulari groller...

    Des del far nit bona.
    onatge

    ResponElimina
  5. Hola onatge,
    és cert que aquesta paraula no se sent gaire ara. Una de les raons per les que la he triat per ocupar aquest espai.

    Gràcies pel teu comentari i benvingut a casa meva!
    Bon dia.

    ResponElimina